One- stop- shop MKB Vastgoed Nederland

De One- stop- shop gedachte. Een shop in een shop. Waarbij ik het niet heb over winkels, maar over bedrijven en hun behoefte aan advisering en ondersteuning bij de keuze voor bedrijfsruimten. Daar wil ik met MKB Vastgoed Nederland aan werken.

MKB Vastgoed Nederland ontwikkelt en verkoopt kant en klare bedrijfsgebouwen in geheel Nederland. Als u als MKB ondernemer een ander of nieuw pand nodig heeft, dan moet u overal aan denken. Zelf de architect en de aannemer benaderen, de lening bij de bank en vergunningen regelen en bovendien de afwerking van het pand regelen, zoals stoffering, schilderwerk en ict-netwerk. Dat is heel veel regelwerk en dat zijn hoge initiële kosten. Zonder dat u vooraf weet of het gewenste bouwplan daadwerkelijk kan doorgaan.

Mijn visie is; breng al deze kennis in één organisatie. De makelaar, de architect, de financier, de belegger, de installateur, de interieurontwerper, de schilder, noem maar op. Het One- stop- shop principe. Zo maken we gebruik van elkaars kennis en kunde. Hierdoor krijgen we spin-off, kunnen we met elkaar sparren en er ontstaat een verregaande samenwerking. Voorziet een makelaar een probleem met het verkopen van een bedrijfspand? Samen, met z’n allen, hebben we veel meer mogelijkheden en ideeën om herontwikkeling te initiëren en realiseren. Waarmee het bedrijfspand weer klaar is om te verkopen of verhuren.

De wereld om ons heen veranderd in een immens tempo. De opkomst van de nieuwe media, ZZPers, toetreding van buitenlandse werknemers, de juridische verantwoordelijkheden en het binnen halen van nieuwe klanten, alles is anders dan voorheen. Kan en wil een (kleinere) onderneming zich hiermee bezig houden, of zorgen we samen voor een partij die hierin faciliteert?

Veel MKB ondernemers richten zich op hun kerncompetenties. Vaak wordt het klantbelang ongewild en onbedoeld verwaarloosd. De tijd dat de klant belde voor het maken van een afspraak of het geven van een opdracht is passé, juist in de bouw. Het wordt tijd om de bakens te verzetten en de kwaliteiten van bedrijven onderling te bundelen. Gezamenlijk, sterker met meer kennis, risico’s spreiden, leren van elkaar verantwoordelijkheden, geven, nemen en delen. En vooral naar buiten treden als grotere en professionele organisatie is wat de markt vraagt.

Vanuit de samenwerkingsgedachte is dit nieuwe marketing concept ontwikkeld, waarbij het belang van de klant, de MKB ondernemer uiteraard voorop staat. De bedrijven die participeren moeten voldoen aan hoge kwaliteitseisen. Een belangrijk kenmerk is dat elk gecertificeerd bedrijf dat participeert, haar eigen identiteit behoudt en verantwoordelijk is voor de verrichte werkzaamheden of diensten.

Doe waar u goed in bent en werk samen vanuit de gedachte dat u ondernemer bent en blijft met als doel om het optimale te doen voor uw klant en voor uw nieuwe collega’s.

Ed Steffens MKB Vastgoed Nederland. 

Geen reacties toegestaan.