Fiscale aftrek en BTW verlaging monument

Fiscale aftrek uitgaven monumentenpanden

De Monumenten Update van MKB Vastgoed Nederland biedt u financiële ruimte om uw monument te verbouwen. De Monumenten Update maakt maximaal gebruik van de fiscale aftrekmogelijkheden die er zijn om uw Monument te renoveren. Per 1 januari 2012 geldt de volgende regeling voor fiscale aftrek van de kosten die u maakt voor uw Monumentenpand:

  • Het onderscheid tussen monumenten die als eigen woning worden belast in Box 1 en monumenten die als overig vermogen worden belast in Box 3 wordt niet langer gemaakt
  • Er zijn geen drempels meer om voor aftrek in aanmerking te komen.
  • U kunt niet langer afschrijvingen en lasten fiscaal aftrekken.
  • De onderhoudskosten zijn voor 80% fiscaal aftrekbaar, eventuele subsidies moeten dan eerst in mindering worden gebracht op de onderhoudskosten die u opvoert. (bron: Financieel Dagblad woensdag 2 januari 2013)

BTW op renovaties daalt van 21% naar 6%

De btw voor renovatie en verbetering van het huis gaat voor één jaar van 21% naar 6%. Volgens het kabinet is dit een tijdelijke maatregel voor de periode 1 maart 2013 tot 1 maart 2014. Dat is gunstig voor iedereen die zijn woning wil gaan verbouwen. Voor eigenaren van Monumenten is dit een extra voordeel bovenop de fiscale maatregelen. De 6% geldt voor het arbeidsloon. De btw op de materialen blijft dus 21%. Maar zeker bij Monumenten geldt dat arbeidsloon vaak een grote post is in de begroting van uw verbouwing.

Profiteer nu van aantrekkelijke regelingen!

Nu is het dus nog aantrekkelijker om gebruik te maken van de voordelen van de Monumenten Update. Bel daarom voor een afspraak 0521 – 514 383 of vraag onze brochure aan.

Geen reacties toegestaan.